Nizip Fen Lisesi

Vizyon: Nizip Fen Lisesi´ni, tüm paydaşlarının katılımıyla ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, demokrat, katılımcı, paylaşımcı, duyarlı gençler yetiştiren, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, en iyi eğitimi vererek ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu haline gelmektir.

Misyon: Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş gençler yetiştirmektir. Nizip Fen Lisesi olarak bu ilkeden hareketle onları hem milli hem de çağdaş değerlerle donatılmış, özgüveni gelişmiş, sosyal kişilikli ve başarılı bireyler olarak hayata hazırlamak için varız.

Başarılar: 1- 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Nizip Belediyesi sponsorluğunda düzenlenen Ortaöğretim Okulları 9. Sınıflar arası yapılan Bilgi Yarışması birinciliği... 2- 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü münasebetiyle düzenlenen İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması birinciliği...

Pansiyon Bilgileri: Okulumuz Pansiyonunda 92 erkek ve 92 kız kontenjan bulunmaktadır.
Saatler: 08:00 15:30
Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Dil (Almanca)
Servis Bilgisi: 08:00 15:30
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Her sınıf seviyesinde 5 sınıfımız mevcuttur. Sınıflarımız 30´ar kişiden 600 kontenjanımız vardır.

WEB - https://nizipfenlisesi.meb.k12.tr

Adres - AKÇAKENT MAH. ESKİ ANTEP YOLU SK. FEN LİSESİ BLOK NO 106/4 NİZİP / GAZİANTEP

Yerleşim Yeri - Doğalgaz

Ulaşım Şehir İçi dolmuşuyla

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Gaziantep İl Merkezine 45 km.